Bruksanvisningar för Britax-Römer Bilbarnstolar

Nedan hittar du alla modeller för Britax-Römer Bilbarnstolar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Kan Isofix bilbarnstolar placeras i bilar utan Isofix? Verifierad

De mest tillgängliga Isofix-bilsätena har universellt godkännande för att säkra med säkerhetsbälten, förutom bilspecifikt godkännande. Detta gör det möjligt att säkra sätet med säkerhetsbälten. Läs manualen för bilsätet för mer information. Det finns Isofix bilsäten som inte kan säkras med säkerhetsbälten.

Detta hjälpte (714) Läs mer

Vad är det säkraste stället att placera en bilbarnstol? Verifierad

Detta beror delvis på bilen, men i allmänhet är mitten av baksätet det säkraste stället. Här är barnet så långt bort som möjligt från sidorna och därmed bäst skyddat vid en olycka. Detta är dock endast fallet om det finns ett fullständigt 3-punkts säkerhetsbälte. Om det bara finns ett knäbälte är det säkrare att använda en fönsterplats i baksätet.

Detta hjälpte (639) Läs mer

Kan jag använda bilbrännaren i ett flygplan? Verifierad

Det finns inga internationella riktlinjer för användning av bilbarnstolar i flygplan. Beroende på modell är det möjligt att bilsätet är lämpligt för detta. Huruvida det är tillåtet beror på flygbolaget. Kontakta alltid flygbolaget i förväg för att verifiera detta.

Detta hjälpte (212) Läs mer

Kan alla Isofix bilbarnstolar monteras i alla bilar med Isofix? Verifierad

Nej, det finns universella och icke-universella Isofix-bilstolar. En icke-universell Isofix-bilstol kan endast användas i avsedda bilar. Sätet kommer med en lista över bilmodeller som är lämpliga för användning med sätet. En universell Isofix-bilstol kan endast användas i bilar som är utrustade med Isofix och en Top Tether-fästpunkt.

Detta hjälpte (162) Läs mer

Hur länge kan mitt barn sitta i en bilbarnstol? Verifierad

Låt inte ditt barn sitta i en bilstol längre än 1,5 till 2 timmar om dagen. Många moderna barnvagnar erbjuder möjligheten att fästa bilbarnstolen ovanpå, vilket möjliggör snabb transport av ditt barn. Överstig i så fall inte 1,5 till 2 timmar om dagen.

Detta hjälpte (154) Läs mer

Vad är Isofix? Verifierad

Isofix är ett internationellt standardiserat system för montering av bilsäten i bilar. Det finns Isofix monteringsfästen i bilen. Dessa fästen är placerade mellan ryggstödet och baksätets säte och är anslutna till bilens kaross. Isofix bilbarnstol är utrustad med krokar som enkelt kan fästas på monteringsfästena.

Detta hjälpte (153) Läs mer

Senaste kommentarerna

Bruksanvisning Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Tonje 24-01-2023
Vi har tappat ett bältesspänne. Kan stolen användas utan den? Eller hur kan jag få en ny?


(Översatt av Google)
Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Bruksanvisning Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Vyhu 24-11-2021
Ycyvuvu


(Översatt av Google)
Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Bruksanvisning Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Björn Svensson 20-09-2020
Finns det någon regel på om den bakåtvända stolen får vara utanför sätet? Jag har haft hela bilstolen på sätet för att få bra trygghet men barnet börjar få ont om plats för benen nu. Finns det någon regel på det, är det bara tilö instrumentbrädan eller stolen framför man ska tänka på det? Mvh Björn


Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Bruksanvisning Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Birgitta Karlberg 03-11-2019
Fick ni tag på bruksanvisning


Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Bruksanvisning Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol
Juri Nerep 10-02-2019
Hej Tog av klädseln för tvätt på vår bilbarnstol B Multitech II men nu har jag inte full koll på hur återklä stolen, särskilt bältena. Finns det någon instruktion för det? Vi har stolen framåtvänt i baksätet. Mvh Juri Nerep, [email protected]


Britax-Römer Max-Way Bilbarnstol