Bruksanvisningar för Canon Videokameror

Nedan hittar du alla modeller för Canon Videokameror för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur mycket bilder kan jag lagra på mitt SD-kort? Verifierad
Detta beror mycket på inställningarna, men i allmänhet kan man säga att 1 GB lagringsutrymme kan rymma cirka 5 minuter HD-bilder eller 1 minut 4K-bilder.

Detta hjälpte (26)
Hur kan jag förhindra "röda ögon" i mina bilder? Verifierad
"Röda ögon"-fenomenet orsakas av att för mycket ljus på för kort tid når ögonen på personerna i bilden. Denna effekt är ännu starkare i en mörk atmosfär. Följande kan göras för att förhindra det: Låt inte folk titta direkt i kameran, skapa mer ljus, ta bilden närmare motivet eller minska användningen av zoomfunktionen.

Detta hjälpte (11)
Vad står SD för? Verifierad
SD står för Secure Digital. SD-kort är standardlagringsmediet för många digitalkameror.

Detta hjälpte (9)
Vad är en megapixel? Verifierad
En megapixel (MP) motsvarar en miljon pixlar Megapixlar används bland annat för att indikera upplösningen hos digitalkameror och videokameror. En kamera som producerar bilder på 1280x960 pixlar har till exempel en upplösning på cirka 1,3 MP. Även om det finns många faktorer som påverkar bildkvaliteten kan det sägas att fler megapixlar ger en en bättre bild.

Detta hjälpte (9)
Ett batteri i min enhet är oxiderat, kan jag fortfarande använda det säkert? Verifierad
Ja, enheten kan fortfarande användas säkert. Ta först bort det oxiderade batteriet. Använd aldrig bara händer för att göra detta. Rengör sedan batterifacket med en bomullspinne doppad i ättika eller citronsaft. Låt det torka och sätt i nya batterier.

Detta hjälpte (9)