Bruksanvisningar för Biltema Brandvarnare

Nedan hittar du alla modeller för Biltema Brandvarnare för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Var ska jag montera min brandvarnare? Verifierad
Det beror på situationen men i ett hem är det bäst att installera en brandvarnare på varje våning. Installera den gärna i hallen eller andra utrymmen som sammanbinder olika rum. Placera aldrig brandvarnaren precis bredvid köket eller badrummet. Håll även minst 30 cm avstånd mellan en brandvarnare och en lampa.

Detta hjälpte (268)
Är en rökdetektor densamma som en kolmonoxiddetektor? Verifierad
Nej! En rökdetektor fungerar inte som en kolmonoxiddetektor och tvärtom.

Detta hjälpte (26)
Kan jag använda ljus om jag har en rökdetektor? Verifierad
Detta beror delvis på rökdetektorns känslighet. I många fall kan ett ljus användas så länge det inte placeras i närheten av rökdetektorn. När ljuset blåses ut kan det bildas rök som kan utlösa rökdetektorn.

Detta hjälpte (25)