Bruksanvisningar för Electrolux Tvättmaskiner

Nedan hittar du alla modeller för Electrolux Tvättmaskiner för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Min tvättmaskin startar inte när jag trycker på startknappen. Vad ska jag göra? Verifierad

Ofta beror det på att luckan på tvättmaskinen inte har stängts ordentligt. Öppna och stäng luckan och försök igen.

Detta hjälpte (23178) Läs mer

Min tvättmaskin töms inte på vatten, vad kan jag göra? Verifierad

Den främsta anledningen till att en tvättmaskin inte töms beror på en blockering i antingen pumpen eller avloppsslangen. Om din tvättmaskin har tillgång till dessa delar, ska du försöka ta bort eventuella blockeringar. Om detta inte löser problemet eller om du inte har tillgång till dessa delar ska du kontakta en mekaniker eller tillverkaren.

Detta hjälpte (22523) Läs mer

Inget vatten kommer in i tvättmaskinen. Vad ska jag göra? Verifierad

Kontrollera att vattenkranen är öppen och att det inte finns några veck i vattenslangen. Om problemet kvarstår ska du kontakta tillverkaren.

Detta hjälpte (8918) Läs mer

Dörren till min tvättmaskin öppnas inte, vad kan jag göra? Verifierad

Det kan finnas flera orsaker. Den vanligaste orsaken är att filtret är igensatt. Koppla ur apparaten och kontrollera filtret. Ta bort eventuella blockeringar vid behov. Filtrets läge skiljer sig åt beroende på modell. Det är också möjligt att det finns en speciell spak för att öppna dörren. Om dessa alternativ inte hjälper är det sista alternativet att koppla ur apparaten under 30-60 minuter och försöka öppna dörren efter det. Om detta inte fungerar, kontakta tillverkaren eller en mekaniker.

Detta hjälpte (7418) Läs mer

Min tvättmaskin avger en massa ljud och/eller vibrerar högt. Vad ska jag göra? Verifierad

Det kan hända att tvättmaskinen inte har installerats plant. Du kan få den att stå plant genom att justera fötterna. Problemet kan också orsakas av att för mycket kläder stoppats in i maskinen. Om dessa anledningar inte är orsaken till ditt problem ska du kontakta tillverkaren.

Detta hjälpte (6397) Läs mer

I vilket fack ska tvättmedlet gå? Verifierad

De flesta tvättmaskiner har 3 fack för tvättmedel. Dessa fack är ofta märkta med I, II och * för att visa vart tvättmedlet går. Fack I används för en tvättcykel, II är för huvudtvättcykeln och * är för sköljmedel. Fack II används oftast.

Detta hjälpte (4377) Läs mer

Min tvättmaskin luktar, vad kan jag göra åt det? Verifierad

Det finns tvättmaskiner med självrensande funktioner. Om dessa funktioner inte är tillgängliga är det möjligt att tillsätta 100 ml vit vinäger eller 100 gram sodakristaller och låta tvättmaskinen köra ett 90 ℃-program.

Detta hjälpte (3606) Läs mer

Kan jag ansluta tvättmaskinen till varmvatten? Verifierad

Även om tvättmaskiner förmodligen kan hantera inkommande vatten på upp till 65 °C rekommenderar de flesta tillverkare att inte göra detta. Det finns tvättcykler som specifikt använder kallvatten. I sådana fall kan varmvatten försämra tvättcykelns resultat. Dessutom är många tvättmaskiner konstruerade att installeras på en kallvattenanslutning.

Detta hjälpte (2849) Läs mer

Vad ska jag vara uppmärksam på när jag flyttar en tvättmaskin? Verifierad

När du flyttar en tvättmaskin bör du säkra trumman. Du kan använda transportbulten som medföljer varje tvättmaskin och förhindrar att trumman rör sig inuti maskinen. Du måste också tömma allt vattnet.

Detta hjälpte (1413) Läs mer

Kan jag ansluta en tvättmaskin till en förlängningssladd? Verifierad

Enheter som kräver stora mängder ström, som en tvättmaskin, kan inte anslutas till alla förlängningssladdar. Se vad tvättmaskinens strömförbrukning är, vilket anges i Watt, och kontrollera om förlängningssladden klarar detta. Det finns förlängningssladdar med tjockare kablar som är gjorda för att hantera större apparater.

Detta hjälpte (1115) Läs mer

Kan jag ställa min tvättmaskin och torktumlare ovanpå varandra? Verifierad

I princip går det bra att stapla en torktumlare och tvättmaskin. Det fungerar förstås bara med frontladdade modeller. Vi rekommenderar att använda ett speciellt monteringstillbehör. Det förhindrar att maskinerna vibrerar och ramlar ned samt förhindrar skador på den undre maskinen.

Detta hjälpte (1115) Läs mer

Vad är skillnaden i användning mellan en tvättmaskin och en separat tvättmaskin och torktumlare? Verifierad

Den största fördelen med en tvättmaskin är att den tar mindre plats. En separat torktumlare kan dock torka mer än en tvättmaskin. En tvättmaskin använder också relativt mer energi och kräver mer tid.

Detta hjälpte (1114) Läs mer

Jag vill veta hur gammal min Electrolux-apparat är. Hur kan jag ta reda på det? Verifierad

Du kan ta reda på apparatens ålder med hjälp av serienumret. Det anges på apparaten. Det första tecknet i serienumret anger året (t.ex. 1 = 2001) och de följande två tecknen anger tillverkningsveckan (t.ex. 35 = vecka 35 det året). Serienumret 13500016 anger alltså att apparaten är tillverkad vecka 35 år 2001.

Detta hjälpte (843) Läs mer

Senaste kommentarerna

Bruksanvisning Electrolux FW33F7141 Tvättmaskin
Petri Parviainen 26-04-2024
Maskinen startar inte, tar vatten och fortsätter inte från den. Tvättprogramssymbolen blinkar och tiden minskar. Luddfilter rengjort, tömningsprogram pumpar ett tag.


(Översatt av Google)
Electrolux FW33F7141 Tvättmaskin
Bruksanvisning Electrolux EW6T4226F2 Tvättmaskin
Kimmo hiirola 19-04-2024
Mitt ID-kort ramlade ner i trumman på tvättmaskinen, finns det något sätt att få ut det? Om inte, kan maskinen fortfarande användas?


(Översatt av Google)
Electrolux EW6T4226F2 Tvättmaskin
Bruksanvisning Electrolux EW7T6336G4 Tvättmaskin
tapio marjomaa 06-04-2024
jag behöver pappers bruks anvisningen skicka den till mig


Electrolux EW7T6336G4 Tvättmaskin
Bruksanvisning Electrolux EWP1274TDW Tvättmaskin
ANSA 20-03-2024
Jag har Mod-modellen. EWP1274TDW Typ PPH42341. Tvättmaskin men i mitt närområde har jag ofta ett fall i elektrisk spänning. Jag får också ofta EHO-felmeddelandet. vilket innebär låg elektrisk spänning.


(Översatt av Google)
Electrolux EWP1274TDW Tvättmaskin
Bruksanvisning Electrolux EW6T3226A2 Tvättmaskin
Elisabeth Engberg 12-02-2024
Var sitter nål/luddfiltret på elektrolux ew6t3226a2


Electrolux EW6T3226A2 Tvättmaskin