Bruksanvisningar för Electrolux Mikrovågsugnar

Nedan hittar du alla modeller för Electrolux Mikrovågsugnar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Min mikrovågsugn startar inte när jag trycker på startknappen. Vad ska jag göra? Verifierad
Ofta beror det på att luckan på mikrovågsugnen inte har stängts ordentligt. Öppna och stäng luckan och försök igen.

Detta hjälpte (2938)
Kan jag använda min mikrovågsugn när den snurrande plattan inte fungerar? Verifierad
Den snurrande plattan gör att värmen fördelas jämnt. När det inte fungerar kan mikrovågsugnen inte användas korrekt. Låt reparera den.

Detta hjälpte (1840)
Mikrovågsugnen är på men fungerar inte. Varför är det så? Verifierad
Det är möjligt att dörren inte stängs ordentligt. För att garantera säkerheten kommer en mikrovågsugn inte att fungera förrän dörren är helt stängd. Ibland kan detta åtgärdas genom att justera dörrgångjärnet.

Detta hjälpte (1177)
Glimmer-/kartongplattan på insidan av mikrovågsugnen har lossnat. Kan jag fortfarande använda mikrovågsugnen? Verifierad
Nej, absolut inte. Glimmer-/kartongplattan är vågledaren som distribuerar mikrovågorna. Sätt tillbaka den eller skaffa en ny.

Detta hjälpte (1129)
Min mikrovågsugn gör ljud ifrån sig när den är klar. Är det normalt? Verifierad
Ja, det är normalt. En fläkt kyler mikrovågsugnen efter användningen. Hur länge fläkten är på, beror på hur länge mikrovågsugnen har använts.

Detta hjälpte (961)
Jag vill veta hur gammal min Electrolux-apparat är. Hur kan jag ta reda på det? Verifierad
Du kan ta reda på apparatens ålder med hjälp av serienumret. Det anges på apparaten. Det första tecknet i serienumret anger året (t.ex. 1 = 2001) och de följande två tecknen anger tillverkningsveckan (t.ex. 35 = vecka 35 det året). Serienumret 13500016 anger alltså att apparaten är tillverkad vecka 35 år 2001.

Detta hjälpte (802)
Kan jag koka vatten i mikrovågsugnen? Verifierad
Nej, absolut inte. Vatten kan bli överhettat. Detta innebär att vattnet kan nå en temperatur över 100 ℃ utan att koka. När detta vatten sedan rör vid något föremål kan det omedelbart koka och stänkas upp och orsaka brännskador.

Detta hjälpte (678)
Varför kan jag inte lägga in metall i en mikrovågsugn? Verifierad
Metall släpper inte igenom mikrovågor utan får dem att studsa tillbaka. När mikrovågorna studsar tillbaka till samma plats kan gnistor uppstå.

Detta hjälpte (678)