Bruksanvisningar för Biltema Luftkonditionering

Nedan hittar du alla modeller för Biltema Luftkonditionering för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur ofta ska jag rengöra eller byta ut filtren i min luftkonditionering? Verifierad
Det är lämpligt att kolla filtret på din luftkonditioneringsapparat 4 gånger om året. Smutsiga filter kan rengöras med hjälp av en dammsugare eller tvättas, beroende på vilken typ de är. Under underhållet bör en fackman bedöma om det är dags att byta ut filtren.

Detta hjälpte (2441)
Vad betyder BTU? Verifierad
BTU står för British Thermal Unit. Denna enhet anger förmågan att kyla.

Detta hjälpte (816)
Fungerar alla luftkonditioneringsapparater också som avfuktare? Verifierad
Den kalla luften som produceras av en luftkonditionering har ofta en relativt låg luftfuktighet. Effekten är dock mindre än vid användning av en verklig avfuktare. Vissa luftkonditioneringsapparater har en speciell funktion för att avfukta luften.

Detta hjälpte (529)
Vad är R-410A? Verifierad
R-410A är ett kylmedel som används i apparater som kyler upp till 0 ° C, som kylskåp och luftkonditionering. Det ersätter äldre kylmedel och skadar inte ozonskiktet.

Detta hjälpte (389)
Vad är det bästa stället att montera inomhusenheten i en delad luftkonditionering? Verifierad
Detta beror på utrymmet, men i allmänhet kan följande regler följas. Se till att inget hindrar luftflödet. Se till att platsen är tillgänglig för underhåll. Montera enheten minst 2 meter från marken.

Detta hjälpte (280)
Har en luftkonditionering en negativ inverkan på luftkvaliteten? Verifierad
Om luftkonditioneringen har underhållits ordentligt kommer det inte att påverka luftkvaliteten. Om t.ex. ett filter inte har bytts ut länge eller annat underhåll inte har utförts, kan en luftkonditionering producera smutsig luft.

Detta hjälpte (278)
Kan jag placera min mobila luftkonditionering i ett skåp för att få den ur sikte? Verifierad
Nej, absolut inte. En mobil luftkonditionering behöver utrymme för att tillåta luftflöde och luftintag. I ett litet utrymme kan enheten överhettas.

Detta hjälpte (275)