ElektroHelios Kylskåp

Nedan hittar du alla modeller för ElektroHelios Kylskåp för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Mitt kylskåp gör ett bubblande ljud, är det normalt? Verifierad
Moderna kylskåp använder sig av ett miljövänligt kylmedel. Under kylprocessen omvandlas detta ämne till en gas, som kan orsaka ett bubblande och/eller ett brusande ljud. Detta är helt normalt.

Detta hjälpte (511)
Är det normalt att det bildas vatten- eller isdroppar på den bakre väggen i mitt kylskåp? Verifierad
Ja, det är ett normalt fenomen. Fukten som förs in i kylskåpet med varm luft eller varma produkter hamnar på den kallaste delen, dvs den bakre väggen. Eftersom den bakre väggen kan nå temperaturer under noll, kommer dropparna att frysa till is. När kylskåpet inte kyler (på max) kommer dropparna att tina och vattnet att rinna ut i avloppet.

Detta hjälpte (155)
Hur stort mellanrum ska jag lämna mellan mitt kylskåp och väggen? Verifierad
För att garantera att ventilation är god, lämna minst 5 cm fritt utrymme på båda sidor och baksidan av kylskåpet.

Detta hjälpte (131)
Jag har köpt ett nytt kylskåp. Kan jag sätta på det omedelbart? Verifierad
Nej, kylskåpet måste stå upprätt i minst 4 timmar innan du kan sätta på det. Anledningen är att köldmediet måste stabiliseras.

Detta hjälpte (120)
Dörren till mitt kylskåp stängs inte ordentligt. Vad beror det på? Verifierad
Det vanligaste skälet är att kylskåpet inte står plant eller att dörrpackningen är skadad eller smutsig. Se till att kylskåpet står plant och kontrollera packningen. Byt ut packningen om så behövs.

Detta hjälpte (107)
Kan jag sätta in varm mat eller dryck i kylskåpet? Verifierad
Helst inte. Temperaturen i kylskåpet kommer att stiga, vilket påverkar annan mat i kylskåpet.

Detta hjälpte (105)