Bruksanvisningar för Cylinda Kylskåp

Nedan hittar du alla modeller för Cylinda Kylskåp för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Om jag vill att mitt kylskåp ska vara kallare, ska jag välja en högre eller lägre inställning? Verifierad

För de flesta kylskåp innebär en högre inställning att maskinen svalnar hårdare. Med en lägre inställning svalnar maskinen mindre hårt och temperaturen i kylen blir högre.

Detta hjälpte (3106) Läs mer

Vilken är den bästa temperaturinställningen för ett kylskåp? Verifierad

Ur ett hälsoperspektiv är temperaturer mellan 3 ℃ och 4 ℃ de bästa. Vid dessa temperaturer är tillväxten av bakterier och mögel begränsad.

Detta hjälpte (1393) Läs mer

Kan jag ändra dörren till mitt kylskåp? Verifierad

Ja, nästan alla stående kylskåp erbjuder möjligheten att placera dörren på andra sidan. Hur man gör detta finns i allmänhet i manualen.

Detta hjälpte (1162) Läs mer

Avloppshålet i mitt kylskåp är smutsigt / igensatt, hur rengör jag det? Verifierad

Det finns speciella rengöringsanordningar för att göra detta, men det är också möjligt att ta bort blockering eller smuts med en bomullspinne. För att hålla avloppshålet rent och förhindra lukt rekommenderas det att du placerar en droppe klorblekmedel i avloppet fyra gånger om året.

Detta hjälpte (1012) Läs mer

Mitt kylskåp gör ett bubblande ljud, är det normalt? Verifierad

Moderna kylskåp använder sig av ett miljövänligt kylmedel. Under kylprocessen omvandlas detta ämne till en gas, som kan orsaka ett bubblande och/eller ett brusande ljud. Detta är helt normalt.

Detta hjälpte (799) Läs mer

Är det normalt att det bildas vatten- eller isdroppar på den bakre väggen i mitt kylskåp? Verifierad

Ja, det är ett normalt fenomen. Fukten som förs in i kylskåpet med varm luft eller varma produkter hamnar på den kallaste delen, dvs den bakre väggen. Eftersom den bakre väggen kan nå temperaturer under noll, kommer dropparna att frysa till is. När kylskåpet inte kyler (på max) kommer dropparna att tina och vattnet att rinna ut i avloppet.

Detta hjälpte (574) Läs mer

Dörren till mitt kylskåp stängs inte ordentligt. Vad beror det på? Verifierad

Det vanligaste skälet är att kylskåpet inte står plant eller att dörrpackningen är skadad eller smutsig. Se till att kylskåpet står plant och kontrollera packningen. Byt ut packningen om så behövs.

Detta hjälpte (447) Läs mer

Jag har köpt ett nytt kylskåp. Kan jag sätta på det omedelbart? Verifierad

Nej, kylskåpet måste stå upprätt i minst 4 timmar innan du kan sätta på det. Anledningen är att köldmediet måste stabiliseras.

Detta hjälpte (406) Läs mer

Hur stort mellanrum ska jag lämna mellan mitt kylskåp och väggen? Verifierad

För att garantera att ventilation är god, lämna minst 5 cm fritt utrymme på båda sidor och baksidan av kylskåpet.

Detta hjälpte (332) Läs mer

Hur lång tid tar det för mitt kylskåp att nå den inställda temperaturen efter att jag startat det? Verifierad

Detta beror på kylens storlek, ålder och modell. Det kan ta flera timmar till 24 timmar för kylskåpet att nå den inställda temperaturen. Processen kan påskyndas genom att placera icke-lättfördärvliga varor i kylen. Temperaturen i kylskåpet kan inte mätas ordentligt genom att känna luften inuti. Det bästa sättet att berätta om kylskåpet har nått den inställda temperaturen är att placera ett glas vatten i kylskåpet med en termometer i.

Detta hjälpte (228) Läs mer

Kan jag sätta in varm mat eller dryck i kylskåpet? Verifierad

Helst inte. Temperaturen i kylskåpet kommer att stiga, vilket påverkar annan mat i kylskåpet.

Detta hjälpte (195) Läs mer

Det finns kondens i mitt kylskåp, varför är det? Verifierad

Det kan finnas flera orsaker. Dörrpackningen kan vara defekt och släppa ut luft in i kylen. Det är också möjligt att kylskåpet inte är plant, vilket förhindrar att dörren stängs korrekt. En annan orsak är en stor skillnad mellan temperaturen i kylskåpet och utsidan medan dörren öppnas ofta.

Detta hjälpte (184) Läs mer

Det finns mögel på gummitätningarna i mitt kylskåp. Vad ska jag göra? Verifierad

Gummitätningarna är faktiskt inte inne i kylen och är därför varmare. Detta gör att bakterier kan växa och mögel bildas. Rengör gummi regelbundet för att förhindra detta.

Detta hjälpte (156) Läs mer

Vad är R-410A? Verifierad

R-410A är ett kylmedel som används i apparater som kyler upp till 0 ° C, som kylskåp och luftkonditionering. Det ersätter äldre kylmedel och skadar inte ozonskiktet.

Detta hjälpte (151) Läs mer

Senaste kommentarerna

Bruksanvisning Cylinda K 8385 Kylskåp
Kurt Glanell 05-03-2024
Hej! Jag vill ta ut 0°C-facket för rengöring. Men hur i all världen får man ut lådan? Kunde kanske lagt till vilket skåp det gällde… K 8385 HA++


Cylinda K 8385 Kylskåp
Bruksanvisning Cylinda K 8385 Kylskåp
Kurt Glanell 05-03-2024
Hej! Jag vill ta ut 0°C-facket för rengöring. Men hur i all världen får man ut lådan?


Cylinda K 8385 Kylskåp
Bruksanvisning Cylinda K 4285N Kylskåp
Kristina Andersson 16-02-2024
Hej! Mitt kylskåp larmar det är ett verktyg och en 5 som blinkar hela tiden och jag hittar inget i manualen med det felet. Mvh Kristina Andersson


Cylinda K 4285N Kylskåp
Bruksanvisning Cylinda K 4285N Kylskåp
Kristina Andersson 15-02-2024
Den larmar och blinkar 5 med ett verktyg på. Har dragit ur kontakten då slutar det att blinka och den står då på 4 grader, efter cirka 15 minuter larmar den igen utan att vi öppnat dörren då blinkar det 5 och ett verktyg igen. Mvh Kristina Andersson


Cylinda K 4285N Kylskåp
Bruksanvisning Cylinda K 8185 Kylskåp
Maria Lundström 16-08-2023
mitt kylskåp är för varmt och den röda varningstriangeln lyser. Jag har försökt ställa om temperaturen, men även om den visar 4 grader så är det varmare. Vad göra?


Cylinda K 8185 Kylskåp