Bruksanvisningar för Husqvarna Kyl-frysar

Nedan hittar du alla modeller för Husqvarna Kyl-frysar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Om jag vill att min kyl / frys ska vara kallare, ska jag välja en högre eller lägre inställning? Verifierad
För de flesta kyl-frysar innebär en högre inställning att maskinen svalnar hårdare. Med en lägre inställning svalnar maskinen mindre hårt och temperaturen i kyl-frysen blir högre.

Detta hjälpte (6755)
Kan jag ändra öppningsriktningen på dörren till min kyl / frys? Verifierad
Ja, nästan alla stående kyl-frysar erbjuder möjlighet att placera dörren på andra sidan. Hur man gör detta finns i allmänhet i manualen.

Detta hjälpte (3703)
Vilken är den bästa temperaturinställningen för ett kylskåp? Verifierad
Ur ett hälsoperspektiv är temperaturer mellan 3 ℃ och 4 ℃ de bästa. Vid dessa temperaturer är tillväxten av bakterier och mögel begränsad.

Detta hjälpte (2918)
Avloppshålet i min kyl-frys är smutsigt / igensatt, hur rengör jag det? Verifierad
Det finns speciella rengöringsanordningar för att göra detta, men det är också möjligt att avlägsna blockering eller smuts med en bomullspinne. För att hålla avloppshålet rent och förhindra lukt rekommenderas det att du placerar en droppe klorblekmedel i avloppet fyra gånger om året.

Detta hjälpte (2729)
Hur ofta ska jag frosta av frysen? Verifierad
För att frysen ska fungera så bra som möjligt är det bäst att frosta av den 2-4 gånger om året. Is på insidan av frysen minskar det tillgängliga utrymmet och gör att energiförbrukningen ökar. För att skynda på upptiningen kan man hälla varmt vatten i lådorna eller ställa skålar med varmt vatten i frysen.

Detta hjälpte (2302)
Mitt kyl-frys gör ett bubblande ljud, är det normalt? Verifierad
Moderna kyl-frysar använder sig av ett miljövänligt kylmedel. Under kylprocessen omvandlas detta ämne till en gas, som kan orsaka ett bubblande och/eller ett brusande ljud. Detta är helt normalt.

Detta hjälpte (2091)
Jag har köpt ett nytt kombinerat kylskåp/frys. Kan jag sätta på det omedelbart? Verifierad
Nej, kylskåpet/frysen måste stå upprätt i minst 4 timmar innan du kan sätta på det. Anledningen är att köldmediet måste stabiliseras.

Detta hjälpte (1364)
Är det normalt att det bildas vatten- eller isdroppar på den bakre väggen i mitt kyl/frys-kombiskåp? Verifierad
Ja, det är ett normalt fenomen. Fukten som förs in i kyl/frys-kombiskåpet med varm luft eller varma produkter hamnar på den kallaste delen, dvs den bakre väggen. Eftersom den bakre väggen kan nå temperaturer under noll, kommer dropparna att frysa till is. När kyl/frys-kombiskåpet inte kyler (på max) kommer dropparna att tina och vattnet att rinna ut i avloppet.

Detta hjälpte (1045)
Dörren till min kyl-fryskombination stängs inte ordentligt. Vad beror det på? Verifierad
Det vanligaste skälet är att kyl-fryskombinationen inte står plant eller att dörrpackningen är skadad eller smutsig. Se till att kyl-fryskombinationen står plant och kontrollera packningen. Byt ut packningen om så behövs.

Detta hjälpte (916)
Hur stort mellanrum ska jag lämna mellan min kyl-fryskombination och väggen? Verifierad
För att garantera att ventilation är god, lämna minst 5 cm fritt utrymme på båda sidor och baksidan av kyl-fryskombinationen.

Detta hjälpte (858)
Vad betyder stjärnorna på frysen? Verifierad
Stjärnorna anger fryskapaciteten. 1 stjärna indikerar en fryskapacitet ner till -6ºC. Detta gör frysen lämplig för att göra isbitar eller lagra tidigare frysta varor i upp till två veckor. Färsk mat kan inte frysas. Två stjärnor indikerar en fryskapacitet ner till -12 ° C. Detta gör frysen lämplig för lagring av tidigare frysta varor i upp till två månader. Färsk mat kan inte frysas. 3 stjärnor indikerar en fryskapacitet ner till -18ºC. Detta gör frysen lämplig

Detta hjälpte (645)
Hur lång tid tar det för mitt kylskåp att nå den inställda temperaturen efter att jag startat det? Verifierad
Detta beror på kylens storlek, ålder och modell. Det kan ta flera timmar till 24 timmar för kylskåpet att nå den inställda temperaturen. Processen kan påskyndas genom att placera icke-lättfördärvliga varor i kylen. Temperaturen i kylskåpet kan inte mätas ordentligt genom att känna luften inuti. Det bästa sättet att berätta om kylskåpet har nått den inställda temperaturen är att placera ett glas vatten i kylskåpet med en termometer i.

Detta hjälpte (568)
Det finns kondens i mitt kylskåp, varför är det? Verifierad
Det kan finnas flera orsaker. Dörrpackningen kan vara defekt och släppa ut luft in i kylen. Det är också möjligt att kylskåpet inte är plant, vilket förhindrar att dörren stängs korrekt. En annan orsak är en stor skillnad mellan temperaturen i kylskåpet och utsidan medan dörren öppnas ofta.

Detta hjälpte (470)
Kan jag sätta in varm mat eller dryck i ett kombinerat kylskåp/frys? Verifierad
Helst inte. Temperaturen i kylskåpet/frysen kommer att stiga, vilket påverkar annan mat i kylskåpet/frysen.

Detta hjälpte (425)
Det finns mögel på gummitätningarna på min kyl-frys, vad ska jag göra? Verifierad
Gummitätningarna är faktiskt inte inne i kylen och är därför varmare. Detta gör att bakterier kan växa och mögel bildas. Rengör gummi regelbundet för att förhindra detta.

Detta hjälpte (420)
Vad är R-410A? Verifierad
R-410A är ett kylmedel som används i apparater som kyler upp till 0 ° C, som kylskåp och luftkonditionering. Det ersätter äldre kylmedel och skadar inte ozonskiktet.

Detta hjälpte (419)