Bruksanvisningar för Cylinda Frysar

Nedan hittar du alla modeller för Cylinda Frysar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Om jag vill att min frys ska vara kallare, ska jag välja en högre eller lägre inställning? Verifierad
Med de flesta frysar innebär en högre inställning att maskinen svalnar hårdare. Med en lägre inställning svalnar maskinen mindre hårt och temperaturen i frysen blir högre.

Detta hjälpte (1723)
Hur ofta ska jag frosta av frysen? Verifierad
För att frysen ska fungera så bra som möjligt är det bäst att frosta av den 2-4 gånger om året. Is på insidan av frysen minskar det tillgängliga utrymmet och gör att energiförbrukningen ökar. För att skynda på upptiningen kan man hälla varmt vatten i lådorna eller ställa skålar med varmt vatten i frysen.

Detta hjälpte (760)
Vad innebär NoFrost? Verifierad
Frysar med NoFrost-teknik håller luften i frysen torr, vilket leder till mindre isbildning.

Detta hjälpte (704)
Jag har köpt en ny frys. Kan jag sätta på den omedelbart? Verifierad
Nej, frysen måste stå upprätt i minst 4 timmar innan du kan sätta på den. Anledningen är att köldmediet måste stabiliseras.

Detta hjälpte (633)
Kan jag sätta varm mat eller dryck i min frys? Verifierad
Företrädesvis inte. Temperaturen i din frys kommer att stiga, vilket har en negativ inverkan på övriga föremål som lagras däri.

Detta hjälpte (616)
Kan jag ändra öppningsriktningen på min frysdörr? Verifierad
Ja, nästan alla stående frysar erbjuder möjlighet att placera dörren på andra sidan. Hur man gör detta finns i allmänhet i manualen.

Detta hjälpte (561)
Hur lång tid tar det för min frys att nå den inställda temperaturen efter att jag har slagit på den? Verifierad
Detta beror på frysens storlek, ålder och modell. Det kan ta flera timmar till 24 timmar för frysen att nå den inställda temperaturen. Processen kan påskyndas genom att placera icke-lättfördärvliga varor i frysen.

Detta hjälpte (553)
Vad betyder stjärnorna på frysen? Verifierad
Stjärnorna anger fryskapaciteten. 1 stjärna indikerar en fryskapacitet ner till -6ºC. Detta gör frysen lämplig för att göra isbitar eller lagra tidigare frysta varor i upp till två veckor. Färsk mat kan inte frysas. Två stjärnor indikerar en fryskapacitet ner till -12 ° C. Detta gör frysen lämplig för lagring av tidigare frysta varor i upp till två månader. Färsk mat kan inte frysas. 3 stjärnor indikerar en fryskapacitet ner till -18ºC. Detta gör frysen lämplig

Detta hjälpte (547)
Hur stort mellanrum ska jag lämna mellan min frys och väggen? Verifierad
För att garantera att ventilation är god, lämna minst 5 cm fritt utrymme på båda sidor och baksidan av frysen.

Detta hjälpte (362)
Dörren till min frys stängs inte ordentligt. Vad beror det på? Verifierad
Det vanligaste skälet är att frysen inte står plant eller att dörrpackningen är skadad eller smutsig. Se till att frysen står plant och kontrollera packningen. Byt ut packningen om så behövs.

Detta hjälpte (314)
Vad är R-410A? Verifierad
R-410A är ett kylmedel som används i apparater som kyler upp till 0 ° C, som kylskåp och luftkonditionering. Det ersätter äldre kylmedel och skadar inte ozonskiktet.

Detta hjälpte (172)
Det finns mögel på frysens gummitätningar. Vad ska jag göra? Verifierad
Gummitätningarna är faktiskt inte inne i frysen och är därför varmare. Detta gör att bakterier kan växa och mögel bildas. Rengör gummi regelbundet för att förhindra detta.

Detta hjälpte (172)