Bruksanvisningar för Husqvarna Diskmaskiner

Nedan hittar du alla modeller för Husqvarna Diskmaskiner för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

När min diskmaskin har slutfört sin cykel, har behållaren med tabletten inte öppnats. Hur är detta möjligt? Verifierad

Detta problem orsakas ofta av tallrikar som blockerar behållaren. Kontrollera detta innan du slår på diskmaskinen.

Detta hjälpte (7983) Läs mer

Min diskmaskin värmer inte längre upp vattnet. Hur kommer det sig? Verifierad

Troligen är värmeelementet defekt. Låt en tekniker byta ut det. I tveksamma fall, ta kontakt med leverantören.

Detta hjälpte (7471) Läs mer

Kan jag använda vanligt salt i diskmaskinen? Verifierad

Nej, vanligt salt kan innehålla ämnen som kan skada maskinen.

Detta hjälpte (3186) Läs mer

Måste jag skölja av disken innan jag ställer den i diskmaskinen? Verifierad

Du behöver inte skölja av disken, men ta bort stora, hårda och feta bitar/matrester. Annars kan silen/avloppet täppas till.

Detta hjälpte (1291) Läs mer

Kan jag öppna diskmaskinen medan den är igång? Verifierad

De flesta diskmaskiner är utrustade med ett vattenstopp, vilket gör att programmet stannar omedelbart när dörren öppnas och betyder att inget vatten kommer ut. På vissa modeller kan detta orsaka problem över tiden. Med inbyggda diskmaskiner är det möjligt att ofta öppna diskmaskinen under körning kan orsaka vattenskador på kringgående skåp på grund av ångan som släpps ut.

Detta hjälpte (1038) Läs mer

Ska jag öppna diskmaskinen när den är klar för att torka disken snabbare? Verifierad

Detta beror på typen av diskmaskin och placeringen av diskmaskinen. Vissa diskmaskiner är utrustade med en funktion som torkar disken efter tvättprogrammet. I så fall har det inget mervärde att öppna diskmaskinen. Med inbyggda diskmaskiner är det möjligt att ofta öppna diskmaskinen under körning kan orsaka vattenskador på kringgående skåp på grund av ångan som släpps ut.

Detta hjälpte (832) Läs mer

När diskmaskinen har avslutat sin cykel är plastskålarna fortfarande våta men resten inte. Varför är det så? Verifierad

Plast är en dålig värmeledare och låter produkterna svalna snabbt. Fukten som finns kvar avdunstar sedan mycket mindre än på keramik eller metall.

Detta hjälpte (753) Läs mer

Kan jag ansluta en diskmaskin till en förlängningssladd? Verifierad

Enheter som kräver stora mängder ström, som en diskmaskin, kan inte anslutas till alla förlängningssladdar. Se vad diskmaskinens strömförbrukning är, vilket anges i Watt, och kontrollera om förlängningssladden kan hantera detta. Det finns förlängningssladdar med tjockare kablar som är gjorda för att hantera större apparater.

Detta hjälpte (682) Läs mer

Är det ett problem att ha repor på metallen på insidan av diskmaskinen? Verifierad

Insidan av de flesta diskmaskiner är gjord av rostfritt stål och påverkas inte av repor.

Detta hjälpte (674) Läs mer

Kan jag lägga kokkärl med teflon i diskmaskinen? Verifierad

Jo det kan du. Kärlet slits dock snabbare än när det rengörs för hand. När du rengör en panna med teflon för hand, använd aldrig en skurmedel utan använd en mjuk svamp eller trasa.

Detta hjälpte (667) Läs mer

Kan jag lägga träföremål som spatlar och skärbrädor i diskmaskinen? Verifierad

Nej. Träföremål kan skadas eller skeva i diskmaskinen. Träfibrerna som lossnar kan också skada diskmaskinen. Träskärbrädor tillverkas ofta med lim som kan lossna efter att ha varit i diskmaskinen flera gånger.

Detta hjälpte (666) Läs mer

Senaste kommentarerna

Bruksanvisning Husqvarna QB5020W Cardinal Diskmaskin
Erika Pettersson 01-03-2024
Hej, vi har haft Husqvarna Cardinal 502 länge och har fungerat bra. Fram tills jag råkade öppna diskmaskinen medan den var igång. Jag stängde snabbt igen och lät som att det körde igång igen. Märkte senare att maskinen la ner, vatten var kvar i maskinen och programmet avslutades inte. Tömde på vatten samt rengjorde på djupet. Nu sätts den inte igång alls. Endast en lampa lyser och det är ON/OFF lampan. När jag trycker på en av programmen så händer inget, ingen lampa lyser och den startar inte :(


Husqvarna QB5020W Cardinal Diskmaskin
Bruksanvisning Husqvarna QB510W Diskmaskin
Anders Olsson 01-08-2022
Hur gör jag för att ta bort höger panel från diskmaskinen? Jag behöver byte en komponent och måste komma till från höger sida.


Husqvarna QB510W Diskmaskin
Bruksanvisning Husqvarna QB6147I Diskmaskin
Matti Grönvall 10-02-2022
Hur får man displayen som visar hur mycket tid som återstår av ett diskprogram att lysa upp/ att visa tiden ? Den är svart under hela diskprogrammet. Gäller diskmaskin QB6147I.


Husqvarna QB6147I Diskmaskin
Bruksanvisning Husqvarna QB5230W Cardinal Diskmaskin
Börje Ekelius 05-01-2022
Diskmaskinen tar inte in vatten. Blir felkod 30. Elen fungerar till aquastoppet men vattnet kommer ändå inte in i diskmaskinen.


Husqvarna QB5230W Cardinal Diskmaskin
Bruksanvisning Husqvarna QB5300W Cardinal Diskmaskin
Bengt-Göran Fagerström 23-12-2021
En helt fantastisk diskmaskin! Ser fortfarande ut som ny med 21 år på nacken. Ut kommer alltid ren och torr disk! Sedan en tid har felmeddelande C3 kommet upp på displayen en kort stund och då hörs också ett bankande i rörsystemet. Maskinen fortsätter emellertid att fungera, men bankandet är störande och säkert heller inte bra för rören. Kan det vara en magnetventil som ”jobbar” och förorsakar ljudet? Eller får ventilen felsignal från programverksamhet? Vad heter denna maskin i dag för nyköp


Husqvarna QB5300W Cardinal Diskmaskin