Bruksanvisningar för Honda Utombordare

Nedan hittar du alla modeller för Honda Utombordare för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur underhåller jag min utombordsmotor på rätt sätt? Verifierad

Korrekt underhåll för en utombordsmotor inkluderar regelbundna olje- och filterbyten, kontroll och byte av bränslefiltret, rengöring eller byte av tändstift och kontroll av växeloljans nivå. Det är också viktigt att hålla kylsystemet rent, kontrollera propellern för skador och hålla motorn ren. Det rekommenderas att du konsulterar manualen för din motor för specifika instruktioner och rekommenderade serviceintervall.

Detta hjälpte (41) Läs mer

Vilken är den rekommenderade oljetypen och oljebytesintervallet för min utombordsmotor? Verifierad

Den rekommenderade oljetypen och bytesintervallet för din utombordsmotor varierar beroende på din motors fabrikat och modell. Det är viktigt att konsultera bruksanvisningen eller tillverkarens webbplats för specifika instruktioner. Som en allmän regel bör 4-takts utombordsmotorer använda marinspecifik 4-taktsolja, och det rekommenderas att byta den var 100:e drifttimme eller årligen beroende på vad som kommer först. 2-takts utombordsmotorer bör använda TC-W3 klassad olja och det rekommenderas att byta den var 50:e drifttimme eller varje säsong.

Detta hjälpte (35) Läs mer

Hur vintersäkrar jag min utombordsmotor ordentligt? Verifierad

För att vinterisera din utombordsmotor ordentligt bör du först lägga till en bränslestabilisator till bensintanken och köra motorn i några minuter för att cirkulera stabilisatorn genom bränslesystemet. Byt sedan olja och oljefilter och kontrollera växeloljans nivå. Töm den nedre enheten genom att ta bort avtappningspluggen. Slutligen, imma motorn med ett spraysmörjmedel och täck över motorn för att skydda den från väder och vind.

Detta hjälpte (25) Läs mer

Hur förvarar jag min utombordsmotor på rätt sätt? Verifierad

För att förvara din utombordsmotor korrekt bör du först se till att den är rengjord och ordentligt vinterklarerad. Ta sedan bort propellern och förvara den på en torr plats. Täck slutligen över motorn och förvara den på ett torrt, skyddat område för att förhindra skador från elementen. Det rekommenderas också att förvara den på ett motorstativ för att förhindra att olja samlas på den nedre enheten.

Detta hjälpte (25) Läs mer