Bruksanvisningar för Shimano Fiskerullar

Nedan hittar du alla modeller för Shimano Fiskerullar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Rullen till mitt fiskespö löper inte jämnt, vad kan jag göra åt det? Verifierad

Det kan bero på att en bricka inte har smorts ordentligt eller fått för mycket olja. Smörj brickan om det inte har gjorts ordentligt. Om brickan är genomvåt av olja måste den bytas ut.

Detta hjälpte (256) Läs mer

Hur rengör och underhåller jag min fiskerulle ordentligt? Verifierad

För att rengöra och underhålla din fiskerulle ordentligt, se först till att ta bort linan och eventuellt skräp från spolen. Använd en mjuk borste och mild tvål för att rengöra rullens kropp och handtag. För interiören, använd en liten borste och smörjmedel för att rengöra och skydda rörliga delar. Var noga med att även kontrollera om det finns lösa eller slitna delar som kan behöva bytas ut.

Detta hjälpte (36) Läs mer

Hur spolar jag min fiskerulle ordentligt? Verifierad

För att spola din fiskerulle ordentligt, se först till att spolen är fylld med lämplig mängd och typ av lina för det fiske du planerar att göra. Trä sedan linan genom styrningarna på din spö och knyt den till rullens spole. Håll spöet och rullen i en liten vinkel och vrid på handtaget för att ta upp den slaka linan medan du samtidigt matar linan på spolen. Var noga med att lämna en liten mängd lina på spolen för att förhindra att linan trasslar ihop sig eller går sönder.

Detta hjälpte (34) Läs mer

Kan jag använda min snurrande rulle för saltvattenfiske? Verifierad

Ja, snurrande rullar kan användas för saltvattenfiske men det är viktigt att rengöra och underhålla rullen ordentligt efter varje användning i saltvatten för att förhindra korrosion. Det är också viktigt att använda en saltvattenspecifik lina, eftersom den är mer hållbar och motståndskraftig mot skador från salt och andra element i vattnet.

Detta hjälpte (28) Läs mer

Vilka olika typer av fiskerullar finns det? Verifierad

Det finns flera typer av fiskerullar, inklusive spinnrullar, baitcasting-rullar, spincast-rullar och flugrullar. Spinnrullar är den mest populära och mångsidiga typen av rulle, lämplig för de flesta typer av fiske. Baitcasting-rullar är designade för mer erfarna sportfiskare och används vanligtvis för sötvattensfiske. Spincast-rullar är en hybrid av snurrande och baitcasting-rullar och är lätta att använda för nybörjare. Flugrullar används för flugfiske och har en unik design som möjliggör ett smidigt och kontrollerat släpp av lina.

Detta hjälpte (28) Läs mer

Senaste kommentarerna

Bruksanvisning Shimano Stradic 4000FG Fiskerulle
Karsten 28-05-2024
Hur aktiverar jag backspärren? Shimano Stradic CI 4E+ 4000??


(Översatt av Google)
Shimano Stradic 4000FG Fiskerulle
Bruksanvisning Shimano Stella 20000FA Fiskerulle
francisco serrano 09-05-2024
Snälla jag skulle vilja veta om du har en ersättning för veven på en shimano stella 20000FA


(Översatt av Google)
Shimano Stella 20000FA Fiskerulle
Bruksanvisning Shimano Stella 6000FA Fiskerulle
Ricardo Yamada 14-10-2023
Var kan jag underhålla min rulle i Peru. Jag har en Stella 6000


(Översatt av Google)
Shimano Stella 6000FA Fiskerulle
Bruksanvisning Shimano Stella 2500 Fiskerulle
Wünsche 08-09-2023
Med min roll kan jag vända den fram och tillbaka Hur fungerar rotationen när man går framåt?


(Översatt av Google)
Shimano Stella 2500 Fiskerulle
Bruksanvisning Shimano Stella 4000FA Fiskerulle
Francisco Cr 04-01-2023
Jag behöver en ringnål och trådar från en shimano 4000FA


(Översatt av Google)
Shimano Stella 4000FA Fiskerulle