Bruksanvisningar för Fladen Fiskerullar

Nedan hittar du alla modeller för Fladen Fiskerullar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Rullen till mitt fiskespö löper inte jämnt, vad kan jag göra åt det? Verifierad

Det kan bero på att en bricka inte har smorts ordentligt eller fått för mycket olja. Smörj brickan om det inte har gjorts ordentligt. Om brickan är genomvåt av olja måste den bytas ut.

Detta hjälpte (256) Läs mer

Hur rengör och underhåller jag min fiskerulle ordentligt? Verifierad

För att rengöra och underhålla din fiskerulle ordentligt, se först till att ta bort linan och eventuellt skräp från spolen. Använd en mjuk borste och mild tvål för att rengöra rullens kropp och handtag. För interiören, använd en liten borste och smörjmedel för att rengöra och skydda rörliga delar. Var noga med att även kontrollera om det finns lösa eller slitna delar som kan behöva bytas ut.

Detta hjälpte (36) Läs mer

Hur spolar jag min fiskerulle ordentligt? Verifierad

För att spola din fiskerulle ordentligt, se först till att spolen är fylld med lämplig mängd och typ av lina för det fiske du planerar att göra. Trä sedan linan genom styrningarna på din spö och knyt den till rullens spole. Håll spöet och rullen i en liten vinkel och vrid på handtaget för att ta upp den slaka linan medan du samtidigt matar linan på spolen. Var noga med att lämna en liten mängd lina på spolen för att förhindra att linan trasslar ihop sig eller går sönder.

Detta hjälpte (34) Läs mer

Kan jag använda min snurrande rulle för saltvattenfiske? Verifierad

Ja, snurrande rullar kan användas för saltvattenfiske men det är viktigt att rengöra och underhålla rullen ordentligt efter varje användning i saltvatten för att förhindra korrosion. Det är också viktigt att använda en saltvattenspecifik lina, eftersom den är mer hållbar och motståndskraftig mot skador från salt och andra element i vattnet.

Detta hjälpte (28) Läs mer

Vilka olika typer av fiskerullar finns det? Verifierad

Det finns flera typer av fiskerullar, inklusive spinnrullar, baitcasting-rullar, spincast-rullar och flugrullar. Spinnrullar är den mest populära och mångsidiga typen av rulle, lämplig för de flesta typer av fiske. Baitcasting-rullar är designade för mer erfarna sportfiskare och används vanligtvis för sötvattensfiske. Spincast-rullar är en hybrid av snurrande och baitcasting-rullar och är lätta att använda för nybörjare. Flugrullar används för flugfiske och har en unik design som möjliggör ett smidigt och kontrollerat släpp av lina.

Detta hjälpte (28) Läs mer

Senaste kommentarerna

Bruksanvisning Fladen Maxximus Electric Fiskerulle
Matti P 11-04-2023
Hur smörjer man Maxximus e 3.0 rollen.


Fladen Maxximus Electric Fiskerulle