Bruksanvisningar för Ekolod

Nedan hittar du alla märken för Ekolod för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur monterar jag ett ekolod på min båt? Verifierad

Det korrekta sättet att montera ett ekolod på din båt beror på vilken modell av ekolod du har. Det är viktigt att hänvisa till tillverkarens instruktioner för montering av din ekolod. Generellt sett bör givaren monteras på en plats där den kommer att vara helt nedsänkt medan båten är i rörelse och displayen bör monteras på en plats som är lätt synlig för föraren.

Detta hjälpte (19) Läs mer

Vad är skillnaden mellan en ekolod och en djupmätare? Verifierad

En fishfinder och en djupsökare är liknande enheter, men en fishfinder innehåller vanligtvis ytterligare funktioner som möjligheten att lokalisera och visa fiskar och andra undervattensstrukturer, medan en djupmätare främst används för att mäta vattnets djup.

Detta hjälpte (14) Läs mer

Kan jag använda en fishfinder i saltvatten eller sötvatten? Verifierad

De flesta fishfinders är designade för att fungera i både saltvatten och sötvattensmiljöer, men det är viktigt att kontrollera tillverkarens specifikationer innan du använder ett fishfinder i saltvatten. Vissa fishfinders kan ha ytterligare funktioner eller material som är speciellt utformade för användning i saltvattenmiljöer.

Detta hjälpte (12) Läs mer