Bruksanvisningar för Gräsklippare

Nedan hittar du alla märken för Gräsklippare för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur vet jag när jag måste slipa bladen på min gräsklippare? Verifierad

Vassa blad skär gräset jämnt. Slöa blad river gräset ojämnt så att det snabbt blir brunt. Om gräsklipparen producerar rivet gräs, ska bladen slipas eller bytas ut.

Detta hjälpte (2383) Läs mer

Vad är mulching? Verifierad

Vissa gräsklippare har en mulchningsteknik. Mulching är ett klippsystem som innebär att gräset klipps flera gånger och sprids finklippt över gräsmattan som gödning. Det finfördelade gräset fungerar som gödning och skydd åt gräsmattan.

Detta hjälpte (783) Läs mer

Jag slog av misstag diesel i min bensingräsklippare, vad ska jag göra? Verifierad

Använd INTE gräsklipparen. Det enda alternativet är att tömma tanken helt och fylla den med rätt bränsle.

Detta hjälpte (715) Läs mer

Hur kort ska gräset klippas? Verifierad

För att förhindra att gräset torkar ut ska man inte klippa det alltför kort. Det är bättre att klippa det ofta än mycket kort. En bra höjd är 3 till 4 centimeter.

Detta hjälpte (415) Läs mer

Kan jag klippa gräs när det är vått? Verifierad

Det är möjligt, men inte tillrådligt. När gräset är vått kommer det att klumpas ihop under klippning, vilket förhindrar ett optimalt resultat.

Detta hjälpte (277) Läs mer

När jag ska klippa min gräsmatta? Verifierad

Gräsmattan klipper du mellan mars och oktober. Du kan klippa gräsmattan en eller två gånger i veckan beroende på hur snabbt gräset växer. Bäst tid på dagen är slutet av eftermiddagen. Klipp aldrig gräset i fullt solljus. Det förhindrar att gräset torkar ut efter klippningen.

Detta hjälpte (254) Läs mer

Hur vet jag om jag ska välja en elektrisk gräsklippare eller en bensindriven motorgräsklippare? Verifierad

För gräsmattor på upp till 300 mkan du använda en elektrisk gräsklippare. För större gräsmattor rekommenderas en bensindriven motorklippare.

Detta hjälpte (202) Läs mer

Kan jag låta en robotklippare arbeta på natten? Verifierad

Det är bättre att inte låta en robotklippare arbeta på natten. Vissa djur, som igelkottar, är mest aktiva på natten. De är ofta inte tillräckligt snabba för att fly från robotgräsklipparen och kan bli allvarligt skadade eller dödade.

Detta hjälpte (198) Läs mer