Bruksanvisningar för Mobiltelefoner

Nedan hittar du alla märken för Mobiltelefoner för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Mitt SIM-kort passar inte min mobiltelefon, varför är det? Verifierad

Det finns flera SIM-kortstorlekar, vanliga, mikro och nano. Det är möjligt att använda en adapter eller att göra SIM-kortet mindre.

Detta hjälpte (1352) Läs mer

Kan jag använda min mobiltelefon när jag laddar den? Verifierad

Ja, du kan använda din mobiltelefon medan du laddar den. Laddningsprocessen går långsammare när du gör det.

Detta hjälpte (1233) Läs mer

Vad är en PUK-kod? Verifierad

PUK står för Personal Unblocking Code och behövs för att avblockera din telefon efter att du har angett en felaktig PIN-kod tre gånger. Om PUK inte längre är tillgänglig kan det ofta begäras från leverantören.

Detta hjälpte (645) Läs mer

Min telefon är i gott skick, men när jag ringer till människor som har problem med att höra mig, varför är det så? Verifierad

Det är möjligt att smuts har samlats i mikrofonens rutnät och dämpar ljudet. Det bästa sättet att rengöra detta är med tryckluft. Om du är osäker, gör detta av en professionell.

Detta hjälpte (550) Läs mer

Måste jag ladda ur litiumjonbatteriet helt innan jag laddar upp det igen? Verifierad

Nej, det behövs inte. Det rekommenderades förr i tiden, med gamla batterier. Litiumjonbatterier kan laddas efter användningen och när som helst kopplas loss från laddaren.

Detta hjälpte (308) Läs mer

När jag ansluter min enhet till laddaren laddas den dåligt eller inte alls, varför är det så? Verifierad

Det är möjligt att smuts har samlats i öppningen där laddaren är ansluten, vilket förhindrar att den kommer i rätt kontakt. Det bästa sättet att rengöra detta är med tryckluft. Om du är osäker, gör detta av en professionell.

Detta hjälpte (296) Läs mer

Vad betyder IMEI? Verifierad

IMEI står för International Mobile Equipment Identity och är ett (ofta) unikt nummer som används för att identifiera mobila enheter som surfplattor och smartphones och skydda dem mot stöld.

Detta hjälpte (273) Läs mer

När jag ansluter en hörlur till min enhet fungerar den inte korrekt, vad kan jag göra? Verifierad

Det är möjligt att smuts har samlats i öppningen där hörlurarna är ansluten, vilket förhindrar att den kommer i rätt kontakt. Det bästa sättet att rengöra detta är med tryckluft. Om du är osäker, gör detta av en professionell.

Detta hjälpte (240) Läs mer

Batteriet i min telefon tar slut snabbt när jag är ute, varför är det? Verifierad

Litiumjonbatterier klarar inte låga temperaturer. Om utetemperaturerna är nära att frysa tappas batteriet snabbare än normalt, även utan att använda telefonen. När telefonen har återgått till rumstemperatur visar den antagligen en batteriprocentandel nära den som den var.

Detta hjälpte (227) Läs mer

Fungerar Bluetooth genom väggar och tak? Verifierad

En Bluetooth-signal fungerar genom väggar och tak, såvida inte dessa är gjorda av metall. Beroende på tjockleken och väggens material kan signalen förlora i styrka.

Detta hjälpte (216) Läs mer

Vad kan jag bäst använda för att rengöra skärmen på min mobila enhet? Verifierad

Det är bäst att använda en mikrofiberduk, eventuellt med ett specialtvättmedel. Använd aldrig kökshanddukar eller andra pappersdukar, de lämnar repor!

Detta hjälpte (205) Läs mer

Under vilka förhållanden fungerar mitt litiumjonbatteri optimalt? Verifierad

Litiumjonbatterier fungerar bäst vid en temperatur mellan 5 °C och 45 °C. Vid mycket kallt eller varmt väder kan du märka att batteriet tar slut snabbare. Vi rekommenderar att inte ladda batteriet vid temperaturer under +5 °C eller över +45 °C.

Detta hjälpte (201) Läs mer

Hur ska man förvara litiumjonbatterier som man inte använder under en längre period? Verifierad

Bästa sätt att förvara ett litiumjonbatteri är vid en temperatur mellan +5 °C och 45 °C. Det är också en god idé att se till att batteriet är laddat till cirka 67 % innan det läggs undan för förvaring.

Detta hjälpte (200) Läs mer

Vad betyder VoIP? Verifierad

VoIP betyder Voice over IP (Internet Protocol) och är alltså telefoni över internet.

Detta hjälpte (199) Läs mer

Måste jag rengöra skärmen på min enhet innan jag använder ett skärmskydd? Verifierad

Ja, ett skärmskydd fäster bäst på fett- och dammfria ytor.

Detta hjälpte (199) Läs mer