Bruksanvisningar för Lego

Nedan hittar du alla Lego-teman för vilka det finns bygginstruktioner tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt tema inte med på listan? Kontakta oss.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Det saknas en Lego-bit i mitt set. Var kan jag beställa extra delar? Verifierad
Lego har en tjänst där man kan beställa extra bitar eller ta kontakt om bitar saknas i ett Lego-set. Ta en titt på deras hemsida för mer information.

Detta hjälpte (4071)
Hur kan jag förhindra att min Lego-leksaker missfärgas? Verifierad
De två största bidragande orsakerna till missfärgningen av plasten i Lego-leksaker är långvarig exponering för solljus och cigarettrök. Försök att minimera dessa när du lagrar din Lego.

Detta hjälpte (1368)
Vad är det bästa sättet att rengöra mina Legobitar? Verifierad
Lego råder dig att rengöra bitarna för hand med lite vatten (inte varmare än 40 ° C) och ett milt rengöringsmedel. Placera aldrig legobitarna i en tvättmaskin eller en diskmaskin. Låt bitarna lufttorka efteråt. Elektriska delar får endast rengöras med torr trasa.

Detta hjälpte (1245)
När jag har byggt ett nytt Lego-set blir det alltid några små bitar över. Glömde jag att använda dem? Verifierad
Nej, många nya Lego-set innehåller extra småbitar.

Detta hjälpte (1007)
Vad är det bästa sättet att fästa klistermärken på Lego? Verifierad
För att kunna flytta klistermärket kan man använda lite glasrengöringsmedel på biten innan man börjar. När klistermärket sitter på rätt plats, låt det torka, så fäster det.

Detta hjälpte (890)
Var hittar jag en dellista över min Lego-uppsättning? Verifierad
Många moderna Lego-instruktioner innehåller en dellista i slutet av häftet. När det gäller flera broschyrer kan listan hittas mitt i PDF-filen.

Detta hjälpte (827)
Kan Lego- och Duplo-bitar användas tillsammans? Verifierad
Ja, Lego- och Duplo-bitar är kompatibla. Lego-bitar passar på Duplo-bitar med ihåliga knoppar. Duplo passar bäst på stora Lego-bitar och kan lossna från de mindre.

Detta hjälpte (783)
Från vilken ålder lämpar sig Lego att leka med? Verifierad
De flesta Lego-set passar barn från 4 år och uppåt eftersom de innehåller smådelar. Den speciella Duplo-serien passar barn från 1,5 års ålder. På varje låda står det vilken ålder som leksaken är avsedd för.

Detta hjälpte (763)