Bruksanvisningar för BasicXL Väderstationer

Nedan hittar du alla modeller för BasicXL Väderstationer för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Enligt min väderstation var prognosen att det skulle regna, men det hände inte. Vad beror det på? Verifierad
Väderstationens prognos baseras på lufttrycket. Generellt betyder lågtryck dåligt väder och högtryck bra väder. Det är möjligt att vädermönstret utvecklas annorlunda än vad lufttrycket förutspår.

Detta hjälpte (1256)
Vad är den bästa platsen för en väderstation och dess sensorer? Verifierad
Själva väderstationen är placerad inuti och måste hållas borta från värmekällor som kök, fönster eller elektriska apparater. En separat yttemperaturgivare måste placeras i skugga och minst 1,25 m över marken. En regnsensor måste placeras i ett öppet område där det alltid kan samla regn. En vindsensor måste också placeras i ett öppet område med eventuella hinder som påverkar vinden.

Detta hjälpte (221)
Kan jag lämna ett utbytbart batteri i en enhet under lång tid? Verifierad
Utbytbara batterier kan stanna kvar i en enhet under lång tid om enheten används. När en enhet lagras under lång tid är det lämpligt att ta bort batterierna för att förhindra oxidation.

Detta hjälpte (163)
Ett batteri i min enhet är oxiderat, kan jag fortfarande använda det säkert? Verifierad
Ja, enheten kan fortfarande användas säkert. Ta först bort det oxiderade batteriet. Använd aldrig bara händer för att göra detta. Rengör sedan batterifacket med en bomullspinne doppad i ättika eller citronsaft. Låt det torka och sätt i nya batterier.

Detta hjälpte (163)
Min väderstation har en regnmätare, kan den också mäta mängden snöfall? Verifierad
Vissa regnmätare är utrustade med ett värmeelement som gör att snön smälter och låter den mätas. Utan värmeelement tätas regnmätaren och ingen mätning kan utföras.

Detta hjälpte (162)