Bruksanvisningar för Sängstommer

Nedan hittar du alla märken för Sängstommer för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Vad är minsta tjocklek på en madrass? Verifierad

För att madrasser ska vara komfortabla bör de vara minst 16 cm tjocka.

Detta hjälpte (423) Läs mer

Kan jag använda en dubbelmadrass på en dubbelsäng med två separata sängstommar med ribbor? Verifierad

Nej, på grund av en eventuell höjdskillnad mellan delarna är det inte möjligt att lägga en dubbelmadrass på en dubbelsäng med två separata sängstommar med ribbor. Varje del behöver en egen madrass. Det är inte heller möjligt att använda en dubbel bäddmadrass.

Detta hjälpte (241) Läs mer

Vad är skillnaden mellan en sängstomme och en resårbotten? Verifierad

En sängstomme har plats för en madrass, men dämpar inte på något sätt. En resårbotten är en madrass som består av ett eller flera lager av metallfjädrar. Utrymmet mellan fjädrarna ger extra ventilation. Ovanpå resårmadrassen kan du lägga en madrass och eventuellt en extra bäddmadrass. Kombinationen av en resårmadrass och en madrassbotten fördelar kroppsvikten väl och ger god ventilation.

Detta hjälpte (191) Läs mer

Vad är skillnaden mellan en träbädd och en metallram? Verifierad

Sängramar i trä är vanligtvis robustare än sängramar av metall. Detta innebär att med en metallbäddram måste styrkan kontrolleras oftare och skruvarna måste dras åt oftare.

Detta hjälpte (178) Läs mer