Bruksanvisningar för Symaskiner

Nedan hittar du alla märken för Symaskiner för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Vilken storlek nål ska jag använda? Verifierad

Nålens storlek beror på tyget. För ett tjockare tyg behöver du en tänknål. Tillämpningen av nålen som ofta nämns på förpackningen.

Detta hjälpte (1129) Läs mer

Jag har kontrollerat allt, men min symaskintråd går sönder, vad kan jag göra? Verifierad

Om maskinens övertråd fortsätter att gå sönder där nålen tränger in i tyget kan det vara så att nålplattan eller spolhöljet har mindre skador i form av repor och / eller vassa kanter. Dessa mindre skador kan göra att tråden går sönder efter några stygn.

Detta hjälpte (1057) Läs mer

Hur länge håller en symaskinnål? Verifierad

Detta varierar mellan tillverkare, men i allmänhet kommer en nål att ta cirka 8 timmar. Det kan ta längre tid för nålen att gå sönder, men innan det har den blivit trubbig och kan skada tyget.

Detta hjälpte (534) Läs mer

Min nål fortsätter att gå sönder, vad orsakar detta? Verifierad

Det kan finnas olika orsaker till detta. Nålen kanske inte är rätt för det valda tyget, nålen kan ha satts för lågt, tyget kanske inte styrs ordentligt eller spolhöljet kan placeras felaktigt.

Detta hjälpte (497) Läs mer

Behöver jag stänga av symaskinen helt för att byta ut nålen? Verifierad

Du kan byta ut nålen efter att du har stängt av produkten med strömbrytaren. När du rengör produkten ska du koppla bort den från strömförsörjningen.

Detta hjälpte (386) Läs mer