Bruksanvisningar för Apple Tablets

Nedan hittar du alla modeller för Apple Tablets för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Kan jag använda min surfplatta när jag laddar den? Verifierad
Ja, du kan använda din surfplatta medan du laddar den. Laddningsprocessen går långsammare när du gör det.

Detta hjälpte (215)
Mitt SIM-kort passar inte min mobiltelefon, varför är det? Verifierad
Det finns flera SIM-kortstorlekar, vanliga, mikro och nano. Det är möjligt att använda en adapter eller att göra SIM-kortet mindre.

Detta hjälpte (155)
När jag ansluter min enhet till laddaren laddas den dåligt eller inte alls, varför är det så? Verifierad
Det är möjligt att smuts har samlats i öppningen där laddaren är ansluten, vilket förhindrar att den kommer i rätt kontakt. Det bästa sättet att rengöra detta är med tryckluft. Om du är osäker, gör detta av en professionell.

Detta hjälpte (68)
Fungerar Bluetooth genom väggar och tak? Verifierad
En Bluetooth-signal fungerar genom väggar och tak, såvida inte dessa är gjorda av metall. Beroende på tjockleken och väggens material kan signalen förlora i styrka.

Detta hjälpte (38)
Måste jag ladda ur litiumjonbatteriet helt innan jag laddar upp det igen? Verifierad
Nej, det behövs inte. Det rekommenderades förr i tiden, med gamla batterier. Litiumjonbatterier kan laddas efter användningen och när som helst kopplas loss från laddaren.

Detta hjälpte (23)
Vad betyder IMEI? Verifierad
IMEI står för International Mobile Equipment Identity och är ett (ofta) unikt nummer som används för att identifiera mobila enheter som surfplattor och smartphones och skydda dem mot stöld.

Detta hjälpte (21)
Vad kan jag bäst använda för att rengöra skärmen på min mobila enhet? Verifierad
Det är bäst att använda en mikrofiberduk, eventuellt med ett specialtvättmedel. Använd aldrig kökshanddukar eller andra pappersdukar, de lämnar repor!

Detta hjälpte (19)
När jag ansluter en hörlur till min enhet fungerar den inte korrekt, vad kan jag göra? Verifierad
Det är möjligt att smuts har samlats i öppningen där hörlurarna är ansluten, vilket förhindrar att den kommer i rätt kontakt. Det bästa sättet att rengöra detta är med tryckluft. Om du är osäker, gör detta av en professionell.

Detta hjälpte (18)
Under vilka förhållanden fungerar mitt litiumjonbatteri optimalt? Verifierad
Litiumjonbatterier fungerar bäst vid en temperatur mellan 5 °C och 45 °C. Vid mycket kallt eller varmt väder kan du märka att batteriet tar slut snabbare. Vi rekommenderar att inte ladda batteriet vid temperaturer under +5 °C eller över +45 °C.

Detta hjälpte (17)
Hur ska man förvara litiumjonbatterier som man inte använder under en längre period? Verifierad
Bästa sätt att förvara ett litiumjonbatteri är vid en temperatur mellan +5 °C och 45 °C. Det är också en god idé att se till att batteriet är laddat till cirka 67 % innan det läggs undan för förvaring.

Detta hjälpte (16)
Måste jag rengöra skärmen på min enhet innan jag använder ett skärmskydd? Verifierad
Ja, ett skärmskydd fäster bäst på fett- och dammfria ytor.

Detta hjälpte (11)
Är det säkert att använda laddningskablar från tredje part för min iPhone? Verifierad
Det officiella rådet från Apple är att endast använda laddningskablar från Apple själv eller från certifierade partners. Ocertifierade laddkablar kan skada och påverka laddningsportens prestanda.

Detta hjälpte (1)