Bruksanvisningar för Elcyklar

Nedan hittar du alla märken för Elcyklar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur ofta måste jag smörja cykelkedjan? Verifierad
Vid normal användning rekommenderas det att smörja kedjan en gång i månaden. Om cykeln används mycket behöver kedjan smörjas oftare. Smörj den också efter cykling i kraftigt regn eller stora mängder damm.

Detta hjälpte (199)
Vad är rätt däcktryck för en cykel? Verifierad
Ett cykeldäck måste pumpas upp ganska hårt. Det exakta trycket kan vara olika för varje cykel och märke, men i allmänhet är det bra att använda minst 3,5 till 4,5 bar. Det ideala trycket anges ofta på däcket.

Detta hjälpte (168)
Vad säger hjulets storlek om min cykel? Verifierad
Med ett större hjul kommer du att resa längre avstånd med en enda rotation. Utan extra kugghjul eller annat hjälp kommer detta ofta också att kosta mer ansträngning. Det är därför inte sant att cyklar med större hjul går snabbare.

Detta hjälpte (91)
Däcken på min cykel är platta, fast jag inte har använt den på länge. Hur kommer det sig? Verifierad
Cykeldäck är tillverkade av gummi. Det är en naturprodukt som kan torka ut. Däcken åldras även när de inte används, till exempel om de regelbundet utsätts för solljus. Ett torrt gummidäck kan spricka eller punkteras under den första åkturen.

Detta hjälpte (89)