Ford Bilar

Nedan hittar du alla modeller för Ford Bilar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Min bil har en kamkedja, vad är utbytesintervallet för den? Verifierad
Vid normal användning bör en kamkedja hålla hela bilens livslängd och behöver inte bytas ut.

Detta hjälpte (1373)
När ska man avaktivera krockkudden på passagerarsätet? Verifierad
Om du kör bil med ett barn i babyskydd eller bakåtvänd bilbarnstol på passagerarsätet ska krockkudden på den sidan avaktiveras. Om barnet färdas framåtvänt rekommenderas att krockkudden är avstängd om barnet är kortare än 140 cm. På så sätt minskar risken för skador vid en olycka.

Detta hjälpte (298)
Leder ett lägre däcktryck till mer fäste när man kör i snö? Verifierad
Nej, även om däcken har mer kontakt med vägbanan så kommer stabiliteten att minska. Kör alltid med rätt däcktryck!

Detta hjälpte (120)
Jag tankade fel bränsle i min bil. Vad ska jag göra? Verifierad
Kör inte! Det spelar ingen roll om du tankar diesel i en bensindriven bil eller bensin i en dieselbil. I bägge fall kan det skada bilens motor och/eller andra delar. Kontakta vägassistans.

Detta hjälpte (89)