Bruksanvisningar för Digitalkameror

Nedan hittar du alla märken för Digitalkameror för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Hur kan jag förhindra "röda ögon" i mina bilder? Verifierad

"Röda ögon"-fenomenet orsakas av att för mycket ljus på för kort tid når ögonen på personerna i bilden. Denna effekt är ännu starkare i en mörk atmosfär. Följande kan göras för att förhindra det: Låt inte folk titta direkt i kameran, skapa mer ljus, ta bilden närmare motivet eller minska användningen av zoomfunktionen.

Detta hjälpte (273) Läs mer

Vad är en megapixel? Verifierad

En megapixel (MP) motsvarar en miljon pixlar Megapixlar används bland annat för att indikera upplösningen hos digitalkameror och videokameror. En kamera som producerar bilder på 1280x960 pixlar har till exempel en upplösning på cirka 1,3 MP. Även om det finns många faktorer som påverkar bildkvaliteten kan det sägas att fler megapixlar ger en en bättre bild.

Detta hjälpte (249) Läs mer

Måste jag ladda ur litiumjonbatteriet helt innan jag laddar upp det igen? Verifierad

Nej, det behövs inte. Det rekommenderades förr i tiden, med gamla batterier. Litiumjonbatterier kan laddas efter användningen och när som helst kopplas loss från laddaren.

Detta hjälpte (221) Läs mer

Vad står SD för? Verifierad

SD står för Secure Digital. SD-kort är standardlagringsmediet för många digitalkameror.

Detta hjälpte (196) Läs mer

Ett batteri i min enhet är oxiderat, kan jag fortfarande använda det säkert? Verifierad

Ja, enheten kan fortfarande användas säkert. Ta först bort det oxiderade batteriet. Använd aldrig bara händer för att göra detta. Rengör sedan batterifacket med en bomullspinne doppad i ättika eller citronsaft. Låt det torka och sätt i nya batterier.

Detta hjälpte (187) Läs mer

Hur ska man förvara litiumjonbatterier som man inte använder under en längre period? Verifierad

Bästa sätt att förvara ett litiumjonbatteri är vid en temperatur mellan +5 °C och 45 °C. Det är också en god idé att se till att batteriet är laddat till cirka 67 % innan det läggs undan för förvaring.

Detta hjälpte (177) Läs mer

Under vilka förhållanden fungerar mitt litiumjonbatteri optimalt? Verifierad

Litiumjonbatterier fungerar bäst vid en temperatur mellan 5 °C och 45 °C. Vid mycket kallt eller varmt väder kan du märka att batteriet tar slut snabbare. Vi rekommenderar att inte ladda batteriet vid temperaturer under +5 °C eller över +45 °C.

Detta hjälpte (166) Läs mer