Bruksanvisningar för Electrolux Torktumlare

Nedan hittar du alla modeller för Electrolux Torktumlare för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Varför är trumman i min torktumlare större än min tvättmaskin, trots att de har samma kapacitet? Verifierad
För att torka ordentligt, måste en torktumlare ha luft. Detta kräver utrymme och det är därför trumman behöver vara större.

Detta hjälpte (2869)
Jag vill veta hur gammal min Electrolux-apparat är. Hur kan jag ta reda på det? Verifierad
Du kan ta reda på apparatens ålder med hjälp av serienumret. Det anges på apparaten. Det första tecknet i serienumret anger året (t.ex. 1 = 2001) och de följande två tecknen anger tillverkningsveckan (t.ex. 35 = vecka 35 det året). Serienumret 13500016 anger alltså att apparaten är tillverkad vecka 35 år 2001.

Detta hjälpte (802)
Vad är skillnaden mellan en kondenstorktumlare och frånluftstorktumlare? Verifierad
I en kondenstorktumlare rinner den kondenserade vattenångan ned i en invändig behållare. I en frånluftstorktumlare dräneras den heta, fuktiga luften genom en slang, till exempel ut genom ett fönster. En frånluftstorktumlare är billigare att använda än en kondensortorktumlare.

Detta hjälpte (719)
Kan jag ställa min tvättmaskin och torktumlare ovanpå varandra? Verifierad
I princip går det bra att stapla en torktumlare och tvättmaskin. Det fungerar förstås bara med frontladdade modeller. Vi rekommenderar att använda ett speciellt monteringstillbehör. Det förhindrar att maskinerna vibrerar och ramlar ned samt förhindrar skador på den undre maskinen.

Detta hjälpte (563)
Kan jag ansluta en torktumlare till en förlängningssladd? Verifierad
Enheter som kräver stora mängder ström, som en torktumlare, kan inte anslutas till alla förlängningssladdar. Se vad torktumlaren använder, vilket anges i Watt, och kontrollera om förlängningssladden klarar det. Det finns förlängningssladdar med tjockare kablar som är gjorda för att hantera större apparater.

Detta hjälpte (431)
Vad är skillnaden i användning mellan en tvättmaskin och en separat tvättmaskin och torktumlare? Verifierad
Den största fördelen med en tvättmaskin är att den tar mindre plats. En separat torktumlare kan dock torka mer än en tvättmaskin. En tvättmaskin använder också relativt mer energi och kräver mer tid.

Detta hjälpte (426)