Bruksanvisningar för Crosstrainer

Nedan hittar du alla märken för Crosstrainer för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Klicka på ett märke för att se en lista med alla modeller. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns ditt märke inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Vad är skillnaden mellan en cross trainer med svänghjulet fram eller bak? Verifierad

Cross-tränare som har svänghjulet i ryggen är ofta mindre. På dessa cross trainers kan du i allmänhet också göra mindre steg. När svänghjulet är framför är cross trainer i allmänhet större och låter dig göra större steg.

Detta hjälpte (242) Läs mer

Vilka muskler tränas när du använder en cross trainer? Verifierad

När du använder en cross trainer korrekt tränar du nästan alla muskler. Under ett träningspass använder du rygg-, axel-, arm-, buk-, gluteal- och benmuskler.

Detta hjälpte (225) Läs mer

Är det svårt för mina knän att använda en cross trainer? Verifierad

Nej. Under träningen stannar fötterna på pedalerna och du gör mjuka rörelser. Detta innebär att ingen kraft appliceras på knäna, vilket är fallet med till exempel löpning.

Detta hjälpte (196) Läs mer

Hur mycket motion behöver en genomsnittlig vuxen? Verifierad

Som vuxen är det en bra idé att träna måttligt intensivt totalt minst 2,5 timmar i veckan. Helst sprids detta över flera dagar.

Detta hjälpte (38) Läs mer

Vad är maxpulsen under träning? Verifierad

I allmänhet kan du ta en puls på 220 och dra av din ålder. Så för en person som är 48 år skulle maxpulsen vara 220 minus 48 vilket motsvarar 172. Om du är osäker på ditt personliga tillstånd, se till att rådfråga din läkare.

Detta hjälpte (16) Läs mer