Bruksanvisningar för Biltema Luftbäddar

Nedan hittar du alla modeller för Biltema Luftbäddar för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Min luftbädd tappar långsamt över tiden men verkar inte läcka ut. Varför är det så? Verifierad
Skillnader i temperatur är en vanlig orsak till att en luftbädd blir mjukare. Varm luft expanderar och gamla luftavtal. När en luftbädd är fylld med varm luft på dagen och den svalnar på natten kommer luftbädden att kännas mjukare. Andra orsaker är en defekt ventil eller gammalt material som har blivit poröst. I det senare fallet måste luftbädden bytas ut. Kontakta tillverkaren i händelse av en defekt ventil.

Detta hjälpte (101)
Fördjupningarna i luftbäddens form känns obekväma när jag sover, vad kan jag göra åt det här? Verifierad
Dessa indrag i form av luftbädden behövs för att förhindra att den böjer sig när den blåses upp. Om dessa känns för robusta har luftbädden blåsats upp för mycket. Släpp ut lite luft för att göra det mjukare.

Detta hjälpte (11)
Kan jag reparera en läcka i min luftbädd med ett cykeldäckreparationssats? Verifierad
Det är möjligt att reparera en läcka i en luftbädd med ett cykeldäckreparationssats. Dock kan PVC som används i luftbäddar skilja sig från den i cykeldäck, vilket gör det möjligt att limet inte fäster fast vid luftbädden. För en långvarig reparation är det bäst att få en reparationssats speciellt gjord för luftbäddar.

Detta hjälpte (11)
Kan jag blåsa upp en luftbädd med munnen? Verifierad
Det är inte tillrådligt att blåsa upp en luftbädd med munnen. Förutom att det tar lång tid och gör den som gör det yr, är en stor nackdel med att blåsa upp en luftbädd med munnen att bredvid luft kommer saliv att blåsa in i luftbädden. Detta kan påverka luftbädden över tiden.

Detta hjälpte (5)
Luftbädden känns kall, vad kan jag göra? Verifierad
En luftbädd isolerar inte bra eftersom den är fylld med luft. Kylan från golvet går i luften i luftbädden och gör att den känns kall. För att förhindra detta kan du använda en isolerad matta under luftbädden eller ett isolerat täckskikt ovanpå luftbädden.

Detta hjälpte (1)