Bruksanvisningar för Biltema Varmvattenberedare

Nedan hittar du alla modeller för Biltema Varmvattenberedare för vilka det finns bruksanvisningar tillgängliga. Läs också de vanliga frågorna nederst på sidan för praktiska tips om din produkt. Finns din modell inte med på listan? Kontakta oss.

Är produkten defekt och erbjuder bruksanvisningen ingen lösning? Gå till ett Repair Café för gratis reparationstjänster.

Vanliga frågor

Vårt supportteam söker efter användbar produktinformation och svar på vanliga frågor. Om du hittar en felaktighet bland våra vanliga frågor uppskattar vi om du meddelar oss detta via vårt kontaktformulär.

Min panna producerar bara ljummet vatten, varför är det? Verifierad
Detta innebär förmodligen att termostaten är trasig. Kontakta tillverkaren för råd.

Detta hjälpte (943) Läs mer
Är det praktiskt att stänga av varmvattenberedaren på semestern eller när jag är borta en längre tid? Verifierad
Många moderna varmvattenberedare är mycket energisnåla. Under en frånvaro eller semester som varar 1 vecka eller mindre går det åt mer energi att värma upp vattnet igen än att hålla det vid den aktuella temperaturen. Under en frånvaro eller semester som varar längre än en vecka, kan det vara smart att stänga av varmvattenberedaren.

Detta hjälpte (318) Läs mer
Det kommer vatten från tryckavlastningsventilen, är det normalt? Verifierad
Ja, en panna är ett tryckkärl. När trycket blir för högt sänker pannan detta genom att släppa ut vatten genom tryckavlastningsventilen. Pannans installatör ska ha anslutit ordentligt dränering.

Detta hjälpte (295) Läs mer
Var är det bäst att installera en varmvattenberedare? Verifierad
Det bästa stället att installera varmvattenberedaren är i närheten av den plats där mest varmvatten används (dvs. badrummet). Då garanteras snabb leverans av varmvatten och minimal värmeförlust.

Detta hjälpte (176) Läs mer
Vad är skillnaden mellan en panna och en gaspanna? Verifierad
En panna värmer upp vattnet innan du vill använda det. En gaspanna värmer vattnet i det ögonblick som det behövs. Det betyder att med en vanlig panna kan du ta slut på varmt vatten när behållaren är tom.

Detta hjälpte (132) Läs mer